Kínai Horoszkóp
főlap levelezés bemutatkozás linkek fotók játszótér közinformáció szociális tudnivalók híreink

  

2008, a Patkány éve

A kínai horoszkóp szerint a Patkány éve 2008. február 7-én kezdődik és 2009. január 25-ig tart.

A Patkány-éveket kivétel nélkül a fejlődés fémjelzi, így 2008 sem a stagnálás időszaka lesz! Energia és pezsgés jellemzi, ez a cselekvés és a nagy vállalások ideje! A legenda szerint, amikor Buddha magához hívta a birodalom állatait, a patkány érkezett meg elsőként. A Patkány semmiből sem maradhat ki: lelkes, buzgó és igazi opportunista. Ugyanez igaz a Patkány évére is. Nemcsak az évek új ciklusának kezdetét jelzi, hanem fejlődést is ígér.

Az egyén szempontjából ez az időszak a nagy lehetőségeké. Bár egyes jegyek szülöttei nagyobb hasznot fognak húzni ebből, mint mások, a lehetőségek kihasználása és az egyéni erősségek sokakat segíthetnek abban, hogy a helyes irányba tereljék életüket az év folyamán.

Az előttünk álló esztendőre minden kedves olvasónknak sok szerencsét és sikert kívánunk!

A patkány típusai

TŰZ Patkány:

Gyors észjárású, szenvedélyes, és jó orra van az üzlethez, melyhez életerő és megfelelő lelkesedés társul. Amennyiben nem képes féken tartani nemtörődömségét, még veszélyes is lehet.

FÖLD Patkány:

Komoly, megfontolt típus, aki szereti a gyakorlati problémákat és azok célszerű megoldását. Fáradhatatlan és kitartással dolgozik, ezért általában sikeres, kitűnő könyvelő vagy pénzügyi tanácsadó válhat belőle.

FÉM Patkány:

Szilárd egyéniség, rendíthetetlen eszmékkel, akaratos és konok, bár megesik, hogy segítőkész és szorgalmas. Amennyiben ambiciózus és átlátja a dolgokat, bármire is vállalkozik, biztosan sikeres lesz.

VÍZ Patkány:

Ez az intuitív és kalandvágyó típus imád utazni, de amint megtalálja a számára legmegfelelőbb helyet, letelepszik és többé el sem mozdul onnét. Kreatív, kedveli az irodalmat és nagyon jó diplomata.

FA Patkány:

Bár szorgalmasan dolgozik és sikeres, ebből a típusból valahogy mégis hiányzik a lendületesség. Határozatlan, döntésképtelen és aggályoskodó.

A Patkány kapcsolata más jegyekkel

Patkány -Patkány:

Olyan partnerek, akik általában jól kijönnek egymással, bár rivalizálnak is egymással. A szerelemben a Patkány romantikus és gyengéd, lehet tehát közöttük erős szenvedély is. Miután ismerik a másik gyengéit, okosan, megértéssel viseltetnek egymás iránt. Kapcsolatukat egyetlen dolog ronthatja meg: ha nem őszinték egymáshoz. A hazugság megmérgezheti barátságukat, szerelmüket.

Patkány- Bivaly:

Ez a kapcsolat nem jön létre olyan gyorsan, mint az előző, de idővel megértő, jó partnerekké válhatnak. Ebben nagy szerepe van a Bivalynak, aki türelmesebb, megértőbb társával. A labilis Patkánynak megbízható társa lehet, s általában törekedni fog arra, hogy a Patkány számára kellemes, jó életet biztosítson, támasza legyen a bajban is.

Patkány- Tigris:

Ez a kapcsolat nem a legideálisabb, kivéve azt a helyzetet, amikor a Patkány-nő elismeri a Tigris vezető szerepét, felnéz rá, és hajlandó a másodhegedűs szerepét vállalni. A Tigris-férfit ezzel leveszi a lábáról, és az is hajlandó lesz otthon az engedményekre, kedvességre.

Patkány- Sárkány:

A két típus remekül kiegészíti egymást, minden tekintetben jó partnerek. A Sárkány kiváló humorú, rendelkezik azzal a kisugárzással, amely a Patkányt megfogja, leveszi a lábáról. A bátor, sokoldalú, értelmes Sárkány és a törekvő, gyors észjárású Patkány együtt igen sokat érhet el az életben. A szerelemben is kitűnően megértik egymást, mert mindketten szenvedélyesek.

Patkány- Kígyó:

Ez bizony nem a legjobb párkapcsolat, bár azonos érdeklődésű területeken megérthetik egymást. A Kígyó imponálhat a Patkánynak, aki szereti a szépet, a vonzót, de nem lehet tudni, hogy mi rejlik a Kígyó ragyogó külseje mögött. A Patkánynak talány a Kígyó, ösztönösen húzódozik tőle. Ha mégis összekapcsolódnak a szerelemben, a Patkány gyakran pórul jár, a Kígyó hűtlenségéről késve szerez tudomást, amikor ez már mások előtt rég nyilvánvaló.

Patkány- Ló:

Ez sem jó kapcsolat. A Patkány a Lovat beképzeltnek, önzőnek tartja, nem bízik meg benne. Általában egy rövid flörtre elég csak kölcsönös rokonszenvük, s ha ennél tovább mennek, szerelem esetén a Patkány sejtései igazolódnak be, és tragédia lesz a kapcsolatból. A Patkány mélyen és feltétel nélkül szeret akkor is, amikor a Ló már új kapcsolat után nézeget. A Patkány pedig nehezen törődik bele, hogy a másik csak játszott érzelmeivel.

Patkány- Kecske:

Jóllehet, a két típus között több hasonlóság fedezhető fel, tartós kapcsolat ritkán alakul ki közöttük. Az ok: a Patkány számára a Kecske nehezen átlátható. A Kecske nem teljesen őszinte, mindig lappang valami titok körülötte. Valami, amihez a másik nem juthat hozzá, s ez a Patkányt elkeseríti. Ha mégis kapcsolódnak, elsősorban nem a szerelem, hanem a munka, az élethivatás területén érhetnek el együtt kitűnő eredményeket.

Patkány- Majom:

Ez ismét egy olyan kapcsolódás, amely nem nagyon kedvez a Patkánynak. Igaz, a Majom mozgékonysága, ügyessége, értelmi képességei imponálnak a Patkánynak, soha nem unatkoznak együtt. Szívesen nevetnek, szórákoznak, talán még a szerelmi életben is jól kijönnek egymással. De a Majom nem nagyon őszinte, és ez a Patkányt gyakran gyanakvóvá teszi. Ha a Majom őszinte és nem bántja meg éles nyelvével gyakran a Patkányt, kapcsolatuk akár tartós is lehet.

Patkány- Kakas:

Ha csak szellemi egyetértésről van szó kettejük között, ideális kapcsolat alakulhat ki Azonban a Kakas hajlamos arra, hogy a Patkányt akár szerelemből, akár haragból felfalja. A Patkány türelme alaposan próbára van téve, s igen gyakran csalódnia kell a Kakasban a szerelem területén is. A Patkány-no gyakran még a pénzét is a Kakas-férfi drága hobbijaira áldozza, pedig nehezen adj a ki féltve őrzött pénzét.

Patkány- Kutya:

Ebben a kapcsolatban mindketten jól érezhetik magukat. Vonatkozik ez a barátságra is, a szerelemre is, fiatal partnereknél még a romantika sem hiányzik kapcsolatukból. Ritkán csalódnak egymásban. Ami az anyagiakat illeti, remekül lavíroznak együtt az életben. A Patkány nyugtalanságát a Kutya állhatatossága csodálatosan kiegyenlíti, s a Kutyát még a Patkány rossz tulajdonságai is szórakoztatják, nem botránkozik meg rajtuk.

Patkány- Disznó:

Remek kapcsolat. Két lelkileg egyenértékű partner, remekül kiegészíthetik egymást az élet bármely területén. Két életművész talált itt egymásra. Az élvezetekre születtek, s nem unatkoznak a szerelemben sem. A Patkánynak olykor az agresszivitását vissza kell fognia az érzékenyebb Disznóval szemben, de mivel alaposan ismerik egymást, a Patkány ritkán okoz komoly fájdalmat partnerének.

Patkány- Nyúl:

A Nyúl nem jelent izgalmas kalandot, és éppen ezért a Patkány számára nem megfelelő partner. Kettejük viszonyát gyakran a bizalmatlanság jellemzi. A Patkány agresszivitása és fondorlatossága nem tetszik a higgadt Nyúlnak. A Patkány zajos társas élete a Nyúl számára csupán pénzkidobást jelent.


 Kínai asztrológia:

A kínai hold-kalendárium több ezer éves. Holdfázisokra épül: a holdévben 12, nagyjából 29 és fél napos hónap van, és a teljes holdév 11 nappal rövidebb a napévnél, összesen 354 napos. Egy teljes ciklus 60 évig tart, s ezen belül vannak kisebb ciklusok, melyek az öt elem (a Fa, a Tűz, a Föld, az Arany vagy Fém és a Víz) és a 12 jegy (Patkány, Bivaly, Tigris, Nyúl, Sárkány, Kígyó, , Kecske, Majom, Kakas, Kutya, Disznó) kombinációjából keletkeznek. E szerint az emberek a jegyeken belül is még öt típusra oszlanak, az öt elemhez igazodva.

 http://www.kinaiasztrologia.lap.hu/

 ZODIÁKUS (huangdao)

A hagyományos kínai tizenkét 30 vagy 29 napos holdhónapból áll. A napok mindegyike pedig tizenkét kétórás időszakra van osztva, amelyek közül az első hozzávetőlegesen este 11-től éjjel 1-ig tart. A tizenkét óra mindegyikéhez a zodiákus egy-egy jelét társítják, amely a patkánnyal (patkány) kezdődik, amit sorrendbe követ az ökör, a tigris, a nyúl, a sárkány, a kígyó, a ló, a kecske, a majom, a kakas, a kutya és végül a disznó. Az esztendőket két ciklus sorozat elemeinek kombinálásával alkotják. Az egyik sorozat a 10 "égi törzs" a másik a 12 "földi ág", melynek kombinációjával egy 60 esztendőből álló ciklust hoztak létre, mellyel lehetségessé vált az évek jelölése, számlálása. A 12 "föld ág" mindegyikéhez - a nap 12 órájához hasonlóan - szintén társították a zodiákus egy-egy állatát. A kínai zodiákus állatait a természet más jelenségeivel együtt értelmezték és használták fel égi és földi jelek, jelenségek értelmezésére, szerencsét hozó, vagy épp baljós események előjeleként. A horoszkóp készítéshez elengedhetetlen zodiákus már hosszú évszázadok óta fontos eszköze volt a különböző jelentős események alkalmával, amikor a kedvező napokat kellett meg határozni, illetve a várható jövendőt kellett kifürkészni. pl. házasság, születés, temetés stb. A zodiákushoz több legenda, népi hiedelem fűződik. Az egyik ezek közül azt meséli el, hogy miért nem szerepel a 12 állat között a macska. A történet szerint a patkány és a macska nagyon jó barátok voltak, de a patkány áruló, hitszegése miatt, a macska lemaradt arról az eseményről, amikor is Buddha a holdhónapokat a színe előtt megjelenő 12 állatról akarta elnevezni.

A kínai horoszkóp felvázolja a benned rejtőző lehetőségeket: mivel gyűlhet meg a bajod, és mivel boldogulsz majd könnyedén.

Az asztrológia az emberiség egyik legősibb tudománya. Minden napjainkig megismert ősi civilizációban fontos szerepe volt, és napjainkban is sokan művelik. Az asztrológia görög eredetű szó, jelentése „csillagtudomány”.

A nyugati kultúrában a közel-keleti asztrológia terjedt el, míg a Távol-Keleten ettől lényegesen különböző, de egymás közt hasonlóságot mutató rendszerek alakultak ki, melyeket összefoglalóan kínai asztrológiának neveznek.

A legnagyobb kínai bölcsek sem tudják, hogy pontosan mikor keletkezett az első kínai horoszkóp, csak annyi állítható bizonyosan, hogy több mint 3000 éve.

Kínában a jóslás a régmúlttól kezdve napjainkig igen nagy jelentőséggel bír. A kínai asztrológusok a holdévek szerint végzik számításaikat. A kínai hold-kalendárium több ezer éves. Egy teljes ciklus 60 évig tart, s ezen belül vannak az egyszerűbb ciklusok öt elemmel - fémmel, tűzzel, földdel, vízzel és fával - kombinálva. Egy-egy sima kínai ciklus 12 évig tart, egy-egy évet a 12 állatövi jegyről elnevezve.

A kínai asztrológia Nyugaton elsősorban a 12 állatjegyről ismert, de ezek a horoszkópnak csak egyetlen, első közelítését jelentik. A kínai naptár ugyanis a holdfázisokra épül: a holdévben 12, nagyjából 29 és fél napos hónap van, és a teljes holdév 11 nappal rövidebb a napévnél, összesen 354 napos.

A kínai filozófia alapvető része az öt elem (öt fázis), bár ezeknek semmi közük az anyag végső alkotóelemeihez. Az öt elem a Fa, a Tűz, a Föld, a Fém és a Víz. A kínai felfogás és a hagyományos kínai orvoslás a természet összes jelenségét, így az ember egészségi állapotát is megpróbálta besorolni az öt elem valamelyikébe. Az elemek, megszakíthatatlan körforgásban alakulhatnak át egymásba. A fém megolvad, és a vízhez válik hasonlóvá, amit felisznak a fák gyökerei, a fából tűz lesz, a fa hamuvá válik, s eggyé lesz a földdel, s a földben keletkeznek és lelhetők fel a fémek. Az átalakulások során egyik elem uralja a másikat, pl. a fémet a tűz megolvasztja, a vizet a föld beszívja. Ezek a kölcsönhatások hatnak az emberek közötti kapcsolatokra, a tanulásra, a pályaválasztásra, megadják egy ember jellemzőit, karakterét

Kínában, tartományokon belül is más-más legendák terjedtek el a kínai horoszkóp eredetét illetően, de az alábbiak talán a legismertebbek:

- Az egyik legenda szerint a tizenkét állatövi jegy, ami a kínai horoszkóp alapja, úgy keletkezett, hogy Buddha magához hívta a Földön élő állatokat. Hívására tizenketten jelentek meg, és az évek az állatok érkezési sorrendjében kapták meg a nevüket: Elsőként érkezett a Patkány, majd a Bivaly, utána jött a Tigris, a Nyúl, a Sárkány, a Kígyó, a Ló, a Kecske, majd a Majom, a Kutya, a Kakas és végül a Disznó.

- Egy másik legenda szerint, a hegyvidéken élt egy ártó démon, aki nem tisztelte az Egek Urát sem. Bajt és pusztulást hozott a környezetére. Lakott nem messze egy szent ember, aki egy marék rizsen élt és naponta fohászkodott az égiekhez. Egyszer, amikor kint imádkozott, megdördült az ég és egy villám belecsapott egy erdőbe, de sem villámlás, sem dörgés nem hallatszott és tűz se gyulladt ki, viszont az erdő közepéről gyereksírás hallatszott! A szent ember bement az erdőbe és egy síró gyermeket talált. Hazavitte és felnevelte. Csodaszép lány lett belőle. Az ártó szellem megtudta és elment a szenthez: ha nem kerítesz nekem holdtöltéig tizenkét szem igazgyöngyöt, elrabolom a lányodat. A szent ember kétségbeesetten szaladgált mindenhová, de a gazdagoknak szívük, a szegényeknek, pedig igazgyöngyük nem volt. Szegény ember zokogva leült egy fa alá. Arra jött a patkány és megkérdezte, miért sír olyan keservesen. A szent elmondta neki a bánatát. A patkány elment. Nemsokára visszatért a bivallyal, tigrissel, nyúllal, kígyóval, lóval, bakkal, majommal, kakassal, kutyával és a disznóval. Mindegyik egy - egy igazgyöngyöt hozott a szájában, de még így is hiányzott egy szem. A szent ember akkor a Nagy Sárkányhoz fohászkodott, aki meghallgatta és megjelent, hozva az utolsó szem gyöngyöt. Reggel jött a démon a lányért, de a szent ember átadta neki a gyöngyöket, mire az mérgében porrá égett. Buddha úgy döntött, hogy ezért megjutalmazza az állatokat, és róluk nevezi el az éveket és az év szülöttei, pedig megkapják az állatok tulajdonságait. A Sárkány, pedig azt az évet kapta, ami különösen nagy befolyással van a többi évre.

 

Az elemek szerinti típusok

VÍZ

2 és 3 végű évszámok

TŰZ

6 és 7végű évszámok

FA

4 és 5 végű évszámok

FÉM

0 és 1 végű évszámok

FÖLD

8 és 9 végű évszám

 

A születési idő szerinti befolyásoló jegyek

23.00 - 01.00

Bivaly

01.00 - 03.00

Patkány

03.00 - 05.00

Tigirs

05.00 - 07.00

Nyúl

07.00 - 09.00

Sárkány

09.00 - 11.00

Kígyó

11.00 - 13.00

13.00 - 15.00

Kecske

15.00 - 17.00

Majom

17.00 - 19.00

Kakas

19.00 - 21.00

Kutya

21.00 - 23.00

Disznó

 


Kínai horoszkóp

Kínai állatövi jegyek táblázata
Patkány 1948 1960 1972 1984 1996 2008 2020 2032 2044 2056
Bivaly 1949 1961 1973 1985 1997 2009 2021 2033 2045 2057
Tigris 1950 1962 1974 1986 1998 2010 2022 2034 2046 2058
Macska 1951 1963 1975 1987 1999 2011 2023 2035 2047 2059
Sárkány 1952 1964 1976 1988 2000 2012 2024 2036 2048 2060
Kígyó 1953 1965 1977 1989 2001 2013 2025 2037 2049 2061
1954 1966 1978 1990 2002 2014 2026 2038 2050 2062
Kecske 1955 1967 1979 1991 2003 2015 2027 2039 2051 2063
Majom 1956 1968 1980 1992 2004 2016 2028 2040 2052 2064
Kakas 1957 1969 1981 1993 2005 2017 2029 2041 2053 2065
Kutya 1958 1970 1982 1994 2006 2018 2030 2042 2054 2066
Disznó 1959 1971 1983 1995 2007 2019 2031 2043 2055 2067

A szorgalmas patkány

Jellem: A modern nő megtestesítője vagy, aki sosem elégedett magával. Tökéletességre vágysz, pedig tökéletes ember nem létezik. Bármibe fogsz, ha törik, ha szakad, befejezed. Ne akarj az életen és a sorsod felett uralkodni és minden rendben lesz. Engedd el magad és hagyd, hogy megérzéseid vezéreljenek.
Kilátások: Nyugtalan természet vagy, de idén ez kapóra jöhet. Gyakran fog csörögni a telefonod, és rengeteg ajtó nyílik meg előtted. Lehet, hogy szeptemberben már eleged lesz az egészből. Próbálj lazítani is kicsit.

A határozott bivaly

Jellem: A régi kínai mondás szerint "türelemmel hamarabb célba érhetsz, mint szorgalommal". Te is így gondolod. Lépésről lépésre haladsz kitűzött céljaid felé. Időnként egy-egy bosszúság gondoskodik arról, nehogy menetközben elaludj.
Kilátások: Sok kellemetlenség érhet. Ha okos vagy, nem hagyod, hogy mások zsákutcába vezessenek. Környezeted is érzi, hogy erős és megbízható társ vagy.

A bátor tigris

Jellem: Mindenben kihívást látsz. Ennek oka megalkuvást nem tűrő, lelkes és határozott természeted. Jókedveddel magaddal ragadod a többieket, és meggyőzöd őket saját elképzeléseidről. Nem kedveled a rideg és érzéketlen embereket, nehezen viseled az igazságtalanságot.
Kilátások: Ha céltudatos maradsz, jó év vár rád, csak légy kitartó. Aki a cél előtt feladja, meg sem érdemli a győzelmet.

A kedves nyúl

Jellem: Igazi életművész vagy, aki mindig megérzi, hogy a másiknak mire van szüksége. Ha kell, elsimítod a viszályokat és kibékíted az ellenfeleket. Természetesen nem gőgös tanácsokkal, hanem megértőn és együtt érzőn.
Kilátások: Az időszak tele lesz feszültséggel, még a legártatlanabb vitád is könnyen bíróság előtt végződhet. Ezért a problémáidat nagy körültekintéssel és óvatossággal kezeld.

Az uralkodó sárkány

Jellem: Ujjad közé csavarod a környezeted. Ezt a képességedet kisugárzásodnak köszönheted. Csak egy természeti katasztrófa tartóztathatna fel sikeres menetelésedben.
Kilátások: A megméretés éve következik. Sok kellemes és kellemetlen
meglepetésben lesz részed. De nyugodj meg - sikerrel veszed majd az akadályokat.
 

A ravasz kígyó

Jellem: A mentális erő jelképe. Folyton a dolgok végére próbálsz járni. Rejtélyes személyiségnek tűnsz, aki vonzódik a szép és drága holmikhoz. Bár átlátsz a reklámokon, időnként mégis hagyod magad elcsábulni.
Kilátások: Sok apró kellemetlenség érhet. Rengeteg fáradságodba kerülhet, míg úrrá leszel a problémákon, ám humorod segítségével könnyen átvészeled a nehezebb időszakokat.
 

A türelmetlen ló

Jellem: Szeretsz a középpontban lenni. Gyors felfogásoddal és elbűvölő személyiségeddel képes vagy "feldobni" a társaságot. Az okoskodás nem a stílusod - ahogy bonyodalmat szimatolsz, rögtön odébbállsz. Derűlátó és öntudatos vagy, minden helyzetből kivágod magad.
Kilátások: A ló ez évben is lendületben marad. A következő hónapok sok meglepetést - kellemes ismeretségeket és szakmai sikereket - tartogatnak számodra.

A jámbor kecske

Jellem: Nagyon finom lélek vagy. Az ilyen gyengéd és megértő embereket könnyű befolyásolni. Találd meg hát saját stílusodat.
Kilátások: Nem lesz egyszerű éved, de számíthatsz családod szeretetére és támogatására. Munkahelyeden légy nyitott, az új kapcsolatok később még jól jöhetnek.
 

A kíváncsi majom

Jellem: A kíváncsiság és a tudás jelképe. Sokoldalú és találékony vagy, folyton új élményekre vágysz. A belső nyugtalanság sokak szemében felületességnek tűnhet, pedig valójában csak a fontos dolgokat próbálod felfedezni.
Kilátások: Szétszórtságod miatt nehezen boldogulsz, számításaidba időnként hiba csúszik. Ne várj túl sokat ettől az esztendőtől - így kevesebb csalódás érhet.

Az akaratos kakas

Jellem: A kakas férfiak hajlamosak az álmodozásra, a nők, akik ebben az állatjegyben születtek, inkább határozottabbak, tevékenyebbek. A hölgyek nemcsak törekvők, de öntudatosságukra és humorukra is büszkék lehetnek. Szeretik a szóbeli "csatározásokat", kendőzetlenül elmondják, ami a szívüket nyomja. Sokakat elijesztenek jogos megjegyzéseikkel.
Kilátások: Eseményekben gazdag, anyagilag sikeres esztendőre számíthatsz. Lehet, hogy nyárra kicsit elfáradsz - ezért próbáld meg beosztani az erődet.

A hűséges kutya

Jellem: A barátság jelképe. Kellemes és nyugodt személyiség vagy, aki rendkívül népszerű a környezetében. Mindenkihez van egy-egy nyugtató szavad vagy hasznos tanácsod. Néha azért kerülsz kutyaszorítóba, mert nehezen viseled a nézeteltéréseket, vitákat. Csendre vágysz, bármi áron. A feszültségek viszont nem múlnak el nyomtalanul - s ha nem oldod meg őket, újabb lelki problémákhoz vezethetnek.
Kilátások: Kiegyensúlyozott időszakra számíthatsz. Sem otthon, sem a munkahelyeden nem várhatók komolyabb gondok - igaz, anyagi helyzetében sem lesz javulás.

Az őszinte disznó

Jellem: A jólét és az igazság jelképe. Nem titkolod érzelmeidet, mindig az egyenes utat választod. A disznó szerencsét is hoz, terveidet legtöbbször siker koronázza. Ebben nagy segítségedre van kedélyed és humorod. Nem szereted a rendetlenséget.
Kilátások: Rengeteg tennivalód lesz, ráadásul a kollégák segítségére sem támaszkodhatsz mindig. Legfontosabb ügyeinek elintézésében csak magadra számíthatsz.

Még többet a kínai horoszkópról:

http://www.kristalyakademia.hu/kinai_csillagjegyek/mi_az_a_holdev

http://varazsgomb.tar.hu/kinai.htm

http://kinaiasztrologia.lap.hu/

http://www.mobiljosda.hu/kinai_horoszkop.html

http://www.natursziget.com/page.php?show/chinesehoroscope/view/intro

Egyéb horoszkópokról:

indian (http://www.astronet.hu/index.php?apps=indian)

aztek (http://www.astronet.hu/index.php?apps=aztek)

indiai (http://www.astronet.hu/index.php?apps=indiai)

kelta (http://www.astronet.hu/index.php?apps=kelta)

© 2005, lineadigitall
websas.hu