Pálfalvai Hírek
főlap levelezés bemutatkozás linkek fotók játszótér közinformáció szociális tudnivalók híreink

Második Gorkíj-lakótelepi bográcsfőző fesztivál Zagyvapálfalván!

2009 augusztus 15-én a tavaly még hagyományőrzés céljából megrendezésre került főzőverseny folytatásaként idén fesztiválként hirdetik meg a rendezők. A főzőmegmérettetésen kívül lábteniszverseny, pókerverseny, gyermekvetélkedő és helyi árusok gazdagítják a fesztivál szellemét.

részletek

 

Salgótarján, Budapesti út 39.
Nyitva: hétfő–szombat 14–22-ig
Április 17., 18.00 ZBK estje
Kiállítás az Őszidő nyugdíjasklub tagjainak alkotásaiból ápr. 15-ig
Április 12-én, szombaton 18 órától Szerelemdisco2, karaokéval
Péntekenként zenés est!

 

Életképek a nemrég megnyílt ARMANDO büféből

Ahol inni jó, enni jó, no meg a gyerekek is szeretik. A lángosuk meg kiváló.

részletek

Hahota klub alakul Zagyvapálfalván

Mi is az a Hahota? Ha hi­szik, ha nem: jóga nevetés.

És milyen egyszerű: ne­vetni nem kell megtanulni, hiszen gyerekkorunkban ezt az élményt elsajátítottuk édesanyánktóI. Jókedvünk­ben okkal szoktunk nevet­ni, ám elgondolkodtak-e azon, hogy ok nélkül milyen is a nevetés? Tanuljunk meg ok nélkül is nevetni, s ehhez segítséget nyújt a ZagyvapáJfalván hamarosan megalakuló Hahota klub.

A Hahota klub­ban mindenki fontos szerep­lő. Hahotázva - nem egymá­son, hanem saját magunkon, magunknak nevetünk. AZ ÖNFELEDT nevetés saját magában hordja jutalmát.

A Hahota klub április vé­gén indul Zagyvapálfalván, aZ-Pont Klubban (Buda­pesti út 39.).

BŐVEBB INFORMÁCiÓ: 06-30/382-1409, Losoncziné Gordos Judit

 

Első Gorkíj-lakótelepi főzőverseny

Az időjárás ugyan nem volt kegyes a fakanálvirtuózokhoz, ők mégis megmutatták mit tudnak a bográcsból kihozni.

részletek

MEGNYÍLT!

Végre Zagyvapálfalván újra van egy hely ahel enni jó, inni jó.

részletek

Fotókiállítás a Z-pontban

A Zagyvapálfalváért Baráti Kör, a Nógrád megyei Fotóklub és a Szuperinfó szervezésében fotókiállítás nyilik Zagyvapálfalván a Z-Pont Klubban (Budapesti út 39.) csütörtökön 18 órakor. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Szabó Péter települési képviselő beszámolót és képviselői fórumot tartott

2007. október 1-én hétfőn 17 órától mivel a Közösségi Menedékház (Gorkij-telepi faposta) kicsinek bizonyult az érdeklődők nagy számára tekintettel, az Arany János Tagiskola adott otthont területi képviselőink beszámolójához. A fórum díszvendége Székyné dr. Sztrémi Melinda polgármester asszony volt, aki elmondta az egybegyűlt lakóknak mit tett, és mit tervez az önkormányzat a városrész lakóiért.

 

Ballagás 2007

Elbúcsúztak tanáraiktól, diáktársaiktól és az iskolától a végzős nyolcadikosok az Arany János Általános Iskolában. Képriport a ballagásról.

részletek

Dísztere lesz Pálfalvának!

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése elkészítette a közterületek besorolásának új rend­jét. A javaslatból - nem először - Zagyvapálfalva ismét kimaradt, közterületeink ismét a hátrányosabb besorolási kategóriába kerültek. A Zagyvapálfalváért Baráti Kör Pályázatot hirdet a dísztér elnevezésére.

részletek

Fapostából MENEDÉKHÁZ

A Nógrád Megyei Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda szervezésében immár harmadik alkalommal nyitották meg tegnap az esélyegyenlőségi hetet. Az első napot a zagyvapálfalvai Menedékház hivatalos átadása indította – közismert nevén „faposta” –, amely helyet és otthont biztosít a szórakozni, kikapcsolódni vágyók számára.

részletek

LABDARÚGÁS

Zagyvapálfalváról az Anfield Roadra - Simon András öt évre szerződött a Liverpoolhoz

részletek

Közösségi Ház lesz a „Fapostából”

Régóta húzódó panasza a Zagyvapálfalván élőknek, hogy kisközösségeiknek, családi rendezvényeknek, gyermekcsoportoknak és baráti összejöveteleknek nincs megfelelő színtere.

Ezt a gondot kívánta orvosolni a Nógrád Megyei Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda, mikor a Palló egyesülettel karöltve gondozásba vette az egykoron szebb napokat látott Barátság úti Fapostát”.

Szabó Péter a körzet képviselője, és egyben az Esélyek Házának vezetője elmondta, hogy a rémhírekkel ellentétben nem hajléktalan szállóról, inkább egy olyan közösségi házat szerettek volna kialakítani, ahol minden generáció közössége menedékre találhat - ráadásul térítés mentesen - .

A Palló Ifjúságsegítő Egyesület működtetése által folytatódhat a drog ellenes éjszaki ping-pong, a társasházi lakóközösségek megtarthatják összejöveteleiket, a játszóházban otthonra lelhet a Biztos Kezdet Program is.

Lesz DVD mozi, kiállítások, és egy valódi kiskönyvtár is.

A ünnepélyes megnyitóra az országban elsőként az Esélyegyenlőségi Hét keretében május másodikán délelőtt 10 órakor kerül sor, terveink szerint a Székyné dr. Sztrémi Melinda Polgármester Asszony köszöntő szavai után.

"A tudás Esély"

Rendhagyó „magyar” órát tartott a Nógrád Megyei Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda az Arany János Általános Iskolában.

részletek

FOCI FOCI FOCI
A salgótarjáni Arany János Általános Iskola, a Zagyvapálfalváért Baráti Kör és a Nógrád Megyei Labdarúgó Szövetség közösen rendezi meg az

ll. OLAJ PÁL LABDARÚGÓ EMLÉKTORNÁT
részletek

 

ULTI VERSENY EREDMÉNYE!

A Gorkij lakótelepi Gorkij Söröző adott otthont a Nógrád Megyei Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda által a hátrányos helyzetű, nyugdíjasok és segítséggel élők részére szervezett  2007 év első ulti versenyét. A kártyalapok szerelmesei 2007. február 10-én 14 órakor mérték össze tudásukat.

részletek

Éjszakai ping-pong a bűnözés ellen

A Palló Ifjúságsegítő Egyesület 1996. novembere óta azon tevékenykedik, hogy segítse a fiatalok önállóságát, fejlessze önismeretüket és növelje az alkoholfogyasztással, drogozással, dohányzással szembeni ellenálló képességüket. projektjeik közül kiemelkedő a szombat éjszakánként zajló Éjszakai sportbajnokság.

részletek

Zagyvapálfalva új EU kompatibilis játszótere
Hivatalosan is átadására került a felújított játszótér Zagyvapálfalván. A Megyei Jogú Város Önkormányzata gyerekek részvételével 2006. 10. 26.-n 16:00 adta át és kívánt a használatához sok örömet és játszókedvet.

részletek

Salgótarján, Budapesti út 39.

Nyitva: hétfő- szombat 14-22-ig.

November 9., csütörtök 17 órától a Z-pont vendége Székyné dr. Sztrémi Melinda Salgótarján polgármestere volt.
A beszélgetést Losonczi Tamás, a Zagyvapálfalváért Baráti Kör elnöke vezette.

részletek

Véget ért a Gagarin úti parkoló építés!
Befejeződtek a Gagarin úti parkolók kiépítési munkái. 2006. június 26.-n elkezdődött feladat érintett területe: Gagarin út 10. számtól az út végéig.
Képriport az építkezésről.

részletek

Gyermeknap - Arany-Órák 2006
részletek

Suli-buli tanévnyitó az Arany János Általános Iskolában

részletek

Képes beszámoló a pálfalvai ovis Mikuláslátogatásról.

részletek

Lugosi Ilona néni Gorkij krt.-i nyugdíjas pedagógus volt a hírlevél nyertese.

részletek

 

© 2005, lineadigitall
websas.hu